Stafett SM (2015-09-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Runsten/Vedan
Arrangör: Snättringe/Vedan
Distans: Stafett
Sträcka: 8.88 km
Tid: 61:13
Sliten efer medelSM, Märkte redan till startpunkten att det skulle bli en tung dag. Ettan var väl inget vidare direkt. Misslyckades totalt med riktningen från stigen och kom upp på fel höjd, sen stämde det ganska bra med tanke på fotknölspunkthöjderna dom har här uppe ibland. Sen började jag väl ana ugglor i mossen när det satt en megabrant på punkthöjden men forsatte ändå ut i mossen och kom ut på körvägen. Väl där var det väl inte direkt någon tvekan om var man var och tappade nog inte mer än 1:30.

Sen fortsatte det i någon form av hastighet, orienterade hela tiden själv, såg en del folk av och till men ingen som kändes värd att hänga på. Gjorde en mindre bom på 33an men kom ändå ikapp gmok (eller snarare såg han första gången då han missat ettan mer än jag). Backen efter sjön var riktigt jobbig. Sprang helt ok fram mot varvningen. Av någon anledning hade jag inställningen "alla andra springer fel" men det visade sig ju vara ovanligt bra gafflat för att vara ett soft-arrangemang. Men 6 gafflingar på banan och bara tre i gafflingsmallen känns lite onödigt. Exempelvis segrarlaget råhängde ju så gott som hela banan på slutsträckan, man kan ju fråga sig om man vill ha det så.

Efter varvningen mer eller mindre väggade jag, riktigt tungt blev det. Men lyckades ändå hålla ihop orienteringen, hade kunnat bli en hel del svängar med den sinnesnärvaron. Plockade 2 placeringar och laget kom till slut 22a efter 3 inte helt optimala lopp. Lite blandade känslor, vi hade topp20 som mål och missade det mer eller mindre på spurten. 22 är väl en helt ok placering men det är lite surt om man kollar på tex segrarna IKHP2(!!)s resultat på medel. 2st slog jag i H20 och den tredje hade samma kmtid som mattis! Medelstafett kanske hade varit något?

Dagens terräng var för övrigt inget vidare, dessutom en sån där gammal vanlig stockholmskarta.

Lite vemodigt med sista juniorSMet och jag har väl nu officiellt bommat mitt långsiktiga mål att ta ett SM-löv (topp10) i juniorklass. Har väl förvisso haft det på känn i två år efter förra årets problem.
Visa kommentarer (0)
 
Stafett SM (2015-09-20) Stafett SM (2015-09-20)