Folskubbet (2015-09-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Labacka
Arrangör: FOL
Distans: Lång
Sträcka: 12.25 km
Tid: 87:00
Genomsnittlig puls: 170
Maxpuls: 182
Var ganska ordentligt besviken på min orientering när jag kom imål, men det visade sig att 10an satt fel, där jag la större delen av min bomtid. Ganska segt att spika kontrollen perfekt och sen springa runt och inte fatta någonting och läsa in sig flera gånger till samma ställe i 4 min. Var vä l något omotiverad efter det.

Utom det hade jag dålig kartkomtakt i början. Riktigt svårt att se med så pass grötig kartritning och 15000del. Bommade tvåan , fanns mängder med branter i området, läste in mig uppe vid mossen och såg sedan kontrollen av en slump, kändes tveksamt om den verkligen satt rätt både då men även på gpsen nu efteråt. Fast gpsen ballade ur toltalt borta vid trean sen, så den ska man nog inte lita allt för mycket på. Om jag hade haft lite bättre framförhållning hade jag övervägt högeralternativet till trean.

Irrade någon halvminut vid femman och stämplade precis innan Markus Larsson. Tänkte att jag skulle skulle försöka hänga på hans tempo ett tag men han försvann, tog kanske svagt vänster till 6an som jag väl misslyckades ganska ordentligt med riktningen till. Började tappa kartkontrollen en bit efter mossen och såg ett gäng vandrande naturmuppar. Tyckte det var konstigt att de gick mitt ute i skogen men såg sen en ledmarkering och det var bara att springa ut på stigen och läsa in sig.

Sen flöt det väl på fram till tidigare nämnda 10an utom riktningen ut från 7an. Hade bitvis ganska pigga ben i början med fram mot 12-13 började det bli tungt. Tog därför stigvägval mot 14 där jag kunde springa på utan att tänka. Väl där var jag väl ganska mör av uppförsbacken och sprang snett, blev förvånad när det kom massa mossar plötsligt. Såg Millegård i sänkan och misstänkte att han hade samma avslutning och hängde på. Hängde med hela vägen in i mål! Det var väl så att säga inte min egen förtjänst att jag vann de fyra sista sträckorna, hehe.
Visa kommentarer (0)
 
Folskubbet (2015-09-26) Folskubbet (2015-09-26)