Alehofs ULKM (2015-11-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dammkärr++
Arrangör: Alehof
Distans: Ultralång
Sträcka: 25.44 km
Tid: 153:47
Vackert med rimfrost på träden under höstens första riktiga vinterdag, men riktigt kallt! Frös ordentligt om händerna i början. Ettan rullade på bra. Kom ihop med Mattis och några gubbar efter kontrollen. Kändes som det kunde vara en ganska bra klunga. Sen trodde jag de tog ett annat vägval till vätskan, men de sket i den! Lite sådär lagom kul att se klungan en sådär 600m fram på en spikrak väg. Det är väl en oskriven regel att man besöker alla vätskor i början…

Kom ikapp Rasmus som också hade genat. Precis innan kom också Martin bakifrån i vi tog sedan runt till trean vilket vi tjänade på. Han sprang på riktigt ordentligt på vägarna så blev gaska mör och släppte honom en bit uppför backen, men tog igen det in mot kontrollen.

Fram mot fyran började jag bli ganska sliten, och magen började göra sig påmind. Tappade hänget på hygget och sen var det så grönt så jag sprang tillbaka till hygget, kanske inte det smartaste… Kände sedan att det var dags för lite rakt på. Träffade Martin igen vid 5an, han hade tappat pinnen. Sen klantade vi till det, fick för mig att "obs ny grusväg” betydde att det gick en ny grusväg vid texten som man kunde springa på, men det fanns istället breda åar och sjöträsk. Riktigt kallt om fötterna blev det. Martin försvann här också, fick tydligen kramp. Såg senare att det gick en fin stig under texten, så det sög ju.

Hade precis värmt upp fötterna igen när jag kom ner i en ny iskall sjömosse efter 7an. Efter det fick jag inte tillbaka värmen i vänsterfoten mer. Dagens misstag att inte ta våtsockar.

Hade helt ok fart i slutet även om jag mest tänkte på att undvika mossar. Detta är min längsta orientering hittills! Fick stryk av Mattis, men gött att slå klasskompisarna Rasmus och Martin!
Visa kommentarer (0)
 
Alehofs ULKM (2015-11-21) Alehofs ULKM (2015-11-21)