Jukola (2018-06-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hälvälä
Arrangör: Lahden Suunnistajat 37
Land: Finland
Distans: Stafett
Sträcka: 3
Sträcka: 14.27 km
Tid: 97:28
Genomsnittlig puls: 172
Maxpuls: 181
Riktigt speciell och annorlunda gropterräng!
Comeback till Jukola efter två år utan deltagande. Helt ok lag med Alehof. De två första sträckorna sprang riktigt bra. Jag växlade ut som 109, vilket gjorde att lagen runt omkring mig sprang lite för fort. Exempelvis sprang Gustav Bergman ut bara några minuter tidigare.

Började på sämsta sett genom att bomma växlingen. Hade stenkoll på tiden från publikkontrollen (som skulle ta 4min för de snabbaste enligt PM), och kom till planket efter ca 3min, men då var jag en dryg minut sen. Antingen måste förvarningstiderna egentligen varit sista eller så var det någon sorts förskjutning. Senare sträckor i mitt lag tyckte att det tog lång tid från förvarningen, så känns nästan som dom ändrat något under tiden.

Sen bar det ut på banan, 1900lag på två tidigare sträckor (och säkert en hel del damer) gjorde att det var löjligt upptrampat över hygget, rena motorvägen. Totalt snustorrt, ingen lera alls och damm som begränsade sikten med pannlampan. Hade bra koll vid näst sista stigen, sen fick jag inte riktigt ihop det och läste in mig på en annan gaffling.

Sen flöt det på bra fram tills halvvägs till 5an där jag trampade snett. Fick gå en bit innan jag kunde fortsätta, lite ont i varje steg och rädd för att stuka till den på riktigt. Helomvändning mentalt, nu gällde det bara att ta sig imål. Började nog nästan tappa kartkontakten redan innan det, men nu var jag ganska borta, hade lite flyt att hitta kanten upp till det platta området.

Drog lite snett ut från 7an och tappade kartkontakten igen, trodde nog jag var mer rakt på innan jag läste in mig. Helt omöjligt att se de otydliga stigarna när det var spår överallt. Drogs med spåren från sträcka 2 både före och efter 10an, riktigt klantigt. Sprang om otroligt många sträcka2-gubbar under hela loppet.

Sen flöt det väl på ok, lite dålig i magen och skav på fotsulorna som långsamt blev värre i det torra vädret. Skavet gjorde det plågsamt att trycka på uppför i slutet. Kändes som terrängen vill jävlas lite extra med mig när jag trillade på en grusväg i slutet och blev helt svart av damm.

Vi visste redan innan att vi hade starka kort i början, men det kändes ju lite tråkigt när vi tappade på varje sträcka innan Johan O gick in på sista och började plocka istället. Till slut 225 av drygt 1900 lag.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola (2018-06-17) Jukola (2018-06-17)