Jukola (2015-06-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Paimio
Arrangör: Paimion Rasti, Turun Suunistajat
Land: Finland
Sträcka: 2
Andrasträcka i skollag på Jukola! Går visserligen inte på skolan längre men de behövde en till. Surt att prestera ett riktigt skitlopp. Gpsen var slut på batteri när man för en gångs skull undrar var tusan man har varit. Kände väl sådär halvvägs till 1an att 12km i hårt tempo skulle bli jobbigt, det var ett bra tag sedan. Till ettan vet jag exakt var jag är vid den andra gafflingen men stoppar uppenbarligen kompassen i fickan. Sen flyter det på bra på den raka delen även om nattmagen börjar presentera sig. 9an är en klockren gafflingskontroll med detaljfattig sluttning ner mot ett grönområde, här lyckades banläggaren rejält, i alla fall på mig. Följde med fel gaffling och bommade den också, sen stämde det bra när jag läste in mig och kodsiffran fick rädda mig från en felstämpling. Efter det trodde jag att jag läste in mig både sydväst och öst innan jag bestämde mig att det var dags att springa ut till vägen. Men då kom man så klart ut från helvetesgrönområdet och kontrollen var hur lätt som helst. Besöte samma höjd där inne totalt minst 2-3 gånger och jag fattar fortfarande inte vilken det var.

Riktningen genom det platta gröområdesdikeskaoset till tolvan var väl inget att hurra för. Sen efter 13de hängde jag på två snubbar som sprang lite för snabbt för min orientering och åkte på en ordentlig parallellbom när jag lyckades missa vägen. Det konstiga var att det säkert var ett 50tal lag som letade efter 206an på fel sida vägen. Avslutningen flöt väl på hyfsat men jag var ordentligt trött. Så fort det blev platt stig och man slapp tänka gled jag om ett antal gubbar. Det sket väl sig lite på 19e, men det var lite roligt att en finne som skulle ha gafflingen till höger om min sprang ännu mer vänster.

Totalt efter 5 bra lopp och två sämre blev vi första omstartande lag med en sekund och kom 226 av 1787(!!) lag. Vi hade nr 1785.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola (2015-06-14) Jukola (2015-06-14)