USM Långdistans (2015-09-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stockvik
Arrangör: Sundvalls OK
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 7.91 km
Tid: 112:47
Genomsnittlig puls: 172
Maxpuls: 204
Jag startade väldigt sent så många hann komma i mål innan jag gick till start. Det kom in flera namn som jag visste var väldigt bra med väldigt långa tider och jag visste redan sen innan att det skulle vara väldigt svårt och orienteringstekniskt. Många sa att det var viktigt att fokusera på orienteringen och inte tappa bort sig för att det var svårt att läsa in sig. Så jag tänkte hela tiden att jag skulle ta det lugnt och hela tiden veta vart jag var. Det gick bra i början av banan då jag tog det lugnt och visste vart jag sprang. Kom lite snett till fyran men lyckades läsa in mig. Till 5:an var min plan att springa lite snett åt höger och bli uppfångad av den gula stigen eftersom jag då kunde få en säker ingång på kontrollen. Dock kom jag väldigt snett och alldeles för långt åt höger ut till det gula så det förlorade jag tid på.

Hittills på banan hade det ändå gått helt okej, några småbommar men inget stort, men sen kom kaoset. Till 7:an vet jag inte vad jag tänkte på, jag såg inga vägval (jag ser nu efteråt flera stycken olika som jag kunde ha sprungit), men då tänkte jag bara springa på kompass... kanske bli uppfångad av stigen eller något? Men det gick åt skogen och jag bommade sönder, eller egentligen, som jag ser efter var jag inte helt vilse men saken var att jag inte hade någon aning om vart jag var och kunde inte läsa in mig alls, så visste inte vad jag skulle göra. Stod still längre och bara försökte leta efter saker jag kunde läsa in mig på. Tillslut hittade jag stigen och kunde hitta kontrollen men hade redan bommat typ 30 minuter så hade inte direkt någon lust att springa vidare. Förstår inte varför jag bara tänkte på att springa ut åt höger till stigen, direkt när jag inte visste vart jag var, då hade jag kunnat tjäna massor av tid. Sen bommade jag 8:an också, sprang ut snett från kontrollen och det gick låångsamt.

9:an och 10:an gick hyfsat, sen nästan framme till 11:an fick jag en grankvist i ögat som typ gjorde mig blind, kunde inte öppna något av ögonen så fick stå still i flera minuter bara för att försöka öppna ögonen och se klart. Kunde gå vidare efter ett tag men såg alldeles suddigt och sprang åt fel håll.. kunde läsa in mig på två branter och sen springa i mål men hade fortfarande ont i ögat och såg inte bra..

Till sist kan jag inte direkt säga att jag är nöjd med loppet, men jag får väl ta med mig att det gick bra i början när jag tog det lugnt, sen hetsade jag upp mig lite och blev stressad av att jag hade tappat bort mig.
Ändrar texten snart
Visa kommentarer (0)
 
USM Långdistans (2015-09-12) USM Långdistans (2015-09-12)