Tiomila Sträcka 5 dam (2018-04-28)
Kategori: Tävling
Distans: Stafett
Sträcka: 5
Sträcka: 10.21 km
Tid: 103:20
Genomsnittlig puls: 159
Maxpuls: 182
Kul med tiomila!

Jag gick ut i omstart. Tror faktiskt att det här var första gången jag var med i en omstart överhuvudtaget i någon stafett och då har jag orienterat i över 40 år. Väldig trevlig upplevelse. Mycket folk i skogen. Riktig stafettkänsla då jag inte blev totalt ifrånsprungen utan kunde hänga med i småklungor. Dagslöpformen kändes dessutom god. Klart bäst hittills på säsongen. Klart bäst kilometertid för säsongen också. Även om årets tiomila utmålades som jobbig så var terrängen inte jobbigare än normal Göteborgsterräng.

Eftersom banan var ungefär dubbelt så lång som jag normalt brukar ha, starten kl 19 och terrängen enligt uppgift jobbig var det med viss tvekan jag skippade pannlampa och nöjde mig med minimal reservlampa i bakfickan. Med ett normalt lopp borde jag klara mig utan och det kändes tråkigt att springa 2h med lampa på huvudet för att eventuellt använda den en kvart på slutet. En hel del andra damer i omstarten hade lampor.

Kontroll 1-4 gick bra. På en korta vägen till kontroll 5 kom första bommen. Fick för mig att jag var framme och kommit lite för långt till den runda branten. Sprang lite nordost men insåg snabbt att det var fel och kom sedan rätt. Winsplits anser att det är en bom på 1:25 och det kan nog stämma.

Till kontroll 6 följde jag rådet att springa runt höjderna och valde höger. Gick fint nästan ända fram. När jag skulle vända upp mot kontrollen mötte jag en del löpare och tänkte att det var bara att följa dem bakåt. Tyvärr glömde jag bort möjligheten till gaffling och kom till fel kontroll. Va 47! Hämtade mig och hittade 164 hyfsat enkelt ihop med några andra. Winsplits rapporterar ingen bom men lite extra tid gick ju även om jag aldrig stod stilla och undrade var jag var.

Till kontroll 7-8 följde jag med en liten miniklunga men läste kartan själv också. Till kontroll 9 följde jag klungan men hade inte koll på kartan och bommade ihop med några andra i ringen. Lite irriterande. 1:49 enligt winsplits.

Kontroll 10-13 utan problem. Löpare omkring mig men jag hade koll. Nära kontroll 14 stannade plötsligt flera upp och sprang åt vänster. Tvekade, "men det är ju fel, de måste ha en annan gaffel" och följde inte med. Såg sedan och borde vetat att de hade de inte alls, banan var rak vid det här laget men tur att jag tänkte så för jag var mer rätt även om det blev en minikrok på några meter åt fel håll.

Kontroll 15-16,17 var lite följa John då det plötsligt var mkt mer folk. Det började skymma minimalt, en aning svårare att läsa kartan.

Till kontroll 18 hade jag först tänkt ta samma vägval som Karolin Ohlsson (som jag sett senare), först vänster och sedan rakt över sista berget. Väl nere på stigen och nästan då jag skulle svänga av ändrade jag mig plötsligt. Såg nämligen några herrlöpare med lampa i full fart dit jag tänkt springa. Tittade på klockan och insåg att herrstarten precis gått. Löparna måste vara täten. Skulle jag riskera att möta och mejas ner av 300 hungriga snabba startlöpare, bli bländad av deras starka pannlampor och riskera att bli förvirrad och missa kontrollen? Säkrare runt på stigen, speciellt nu när det snart kunde bli svårt att se pga mörkret. Det gick bra och sedan var det bara några lätta kontrollen kvar till mål.

Ser redan fram emot nästa års tiomila!
Visa kommentarer (0)
 
Tiomila Sträcka 5 dam (2018-04-28) Tiomila Sträcka 5 dam (2018-04-28)