Lucka 10

Lucka 10

Orientering i Tjeckien

Mattis Hallberg berättar:

I våras fick jag och Johan Olson möjligheten åka med Frölunda OL på deras tränings/tävlingsläger i Tjeckien. Det var en bra chans att få testa sina orienterings skills i lite annorlunda terräng ;). Vi var i Tjeckien en vecka och under den tiden var det två träningspass och tre tävlingar. Som vi ser är både kartan och terrängen annorlunda. Det är väldigt mycket mer kuperat och mycket branter i Tjeckien.Terrängen var så kallad sandstensterräng och det var mycket branter och upp och ner och det var verkligen berg och dalbana när man sprang.


Kartan där vi sprang träningspass 2 heter supi hora och är en allmän träningskarta som man kan springa på om man åker dit.


Ovanför är den första tävlingsdagen där var det väldigt INTE kuperat men det var väldigt kul ändå, jag lyckades få en hyfsad tredjeplats där jag blev slagen med 1 minut av en kille som hette Mutej Masata. Jag citerar min kommentar:

’’Bra lopp! Kände mig i bra form och kunde dra på bra i skogen. Tappade 1min på att inte ta det vänstra stigvägvalet till 6:an och tappade också tid på att inte köra ner på stigen till 11:an men såg inte passagen mellan branterna. Nöjd :)’’

En resa som jag hoppas vi kommer att göra med Uven någon gång i framtiden.