Lucka 16

Lucka 16

Johan Olson berättar:

På Katrinelundsgymnasiet har vi 3 träningar i veckan. Måndag, onsdag och fredag. Varje dag har fokus på en specifik del av det man behöver för att bli bra på orientering. Alla träningar är på morgonen och då har man tid över på kvällen att antingen köra ett till träningspass eller göra läxor.

Måndag är det alltid styrketräning i skolans gym. I gymmet finns det många lösa vikter och några stationer samt spinningscyklar och roddmaskiner. Vi har ett program som vi följer som fokuserar på styrka och rörlighet. Gymmet brukar vara ganska kul, och är man ingen mes så kommer man ditt lite tidigare än vi börjar och kör rodd eller spinning tills det att vi börjar.

Onsdagar är det dags för det efterlängtade orienteringspasset, vi samlas på skolan och åker iväg i minibussar som skolan äger till olika platser runtomkring Göteborg. Varje träning har ett specifikt fokus t.ex. Långdistans, medeldistans eller annat moment. Det finns olika banlängder att välja men det är samma svårighetsgrad på alla. Och denna svårighetsgrad är i princip alltid svart.

Ett exempel på onsdagsträning är denna momemtbana.

Och tillslut på fredagar så är det dags för löpning och snabbhet. Nu på vintern är vi i friidrottens hus och tränar löpskolning för att förbättra löpsteget och avrundar med intervaller. Dessa intervaller brukar vanligtvis vara något i stil med 10x400m med 30 sek vila och är generellt väldigt jobbiga. Men roliga och bra!

Jag tycker att Katrinelund är ett väldigt bra idrottsgymnasium men även bra för studierna. Det finns bra lärare och allihop förstår att vi idrottselever ibland vill åka på tävlingar under helger och kan ha det svårt med tid för läxor. Detta är ett gymnasium jag skulle rekommendera både för de som vill ha idrott på skolan och de som bara vill studera.