Lucka 19

Lucka 19

Tiomila

Annika Aasa berättar:

Den 3-4 maj 2014 hände något som jag inte tror hänt förut i Uvens historia. Då hade Uven med eget lag i både ungomsstafetten och herrstafetten i tiomila. Vi har haft herrlag förut och ungdomslag förut men aldrig samtidigt (tror jag). Både herr- och damlag har vi haft samtidigt men det är väldigt längesedan. De sista åren har vi enbart haft enstaka löpare som sprungit i kombinationslag.

Så visst kändes det som en utmaning!

När Frölunda kom med en förfrågan om att ha ett kombinationslag i herrstafetten vågade vi vara kaxiga och meddela att vi minsann skulle ha ett eget lag.

Tiomila 2014 gick i Eksjö så transport dit skötte vi med egna bilar. Ungdomslaget med fler löpare från violetta gruppen än herrlaget startade på eftermiddagen.

I ungdomslaget sprang Alice Barrefors, Ville Grahn och Janneke Snijder, Sara Forsberg och Hanna Boquist samt slutmannen Johan Grahn.

Ungdomarna klarade av sina lopp med glans och kunde sedan övergå till tiomilafestande resten av tiden. Med tiomilafestande menar vi att promenera omkring på arenan, ta arrangörsbuss till Eksjö och äta pizza, heja på våra löpare, spana in eliten, se på storbildskärmen, äta korv och dricka varm soppa i uventältet, försöka hålla värmen på natten, njuta av ljuseffekterna på arenan varje gång det var växling i täten, gå en kilometerlång fackelpromenad till publikkontrollen på långanattensträckan och njuta av spänningen. En del utnyttjade en del av tiden till att sova i vårt hyrda uppvärmda tält som inte var så speciellt uppvärmt. Andra tog sig en tupplur på arenan i sovsäcken med den ljuva musiken av speakern i öronen.

Några löpare strax efter täten på långa nattens publikkontroll.

I Uvens herrlag blandade vi unga förmågor med lite äldre fortfarande pigga herrar. Robert fick äran att starta, Zdenek tog långa natten som av någon underlig anledning bara blev en halv lång natt för oss. Den andra halvan var långa dagen. Niklas Larsson fick äran att ta den sista sträckan som det här året var förhållandevis kort. Från violetta gruppen sprang Mattis Hallberg och Johan Olson. Några av våra löpare klagade på att de blev omsprungna av samma löpare flera gånger. Andra att de sprang om samma löpare flera gånger. Lite olika profiler där.

Vårt herrlag 2014.

På resan till Eksjö sysselsatte sig den ena ungdoms- och lagledarbilen med att sätta ihop ett tiomilatips som sedan alla 16 löpare plus de två lagledarna och en hemmasupporter fick fylla i. På väg hem var alla så trötta att vi inte orkade räkna ut segraren och sedan föll det i glömska. Förstår inte riktigt hur den ena lagledaren kunde glömma en sådan viktig tävling och synd att det inte var prispengar!

Vårt tiomilatips. Hur många rätt hade du haft?

Hur det gick? Om vi tar den viktiga tipstävlingen först så visade den ena lagledaren att hon hade koll på läget. Övriga var mer koncentrerade på sina orienteringslopp. Här är resultatlistan:

Rätt rad: 2, 1, 1, x, 1, x

5 rätt:
Annika A

3 rätt:
Johan O

2 rätt:
Hanna B
Gustav B
Alice B
Sara F
Janneke S
Leif H
Robert H
Niclas S
Roland A

1 rätt:
Johan G
Ville G
Mattis H
Anton H
Johan W
Jan G

0 rätt:
Niklas L
Zdenek R

För resultatet i själva stafetten hänvisas till Eventor.

Alla ni som inte var med gick verkligen miste om en upplevelse men jag antar att ni satt klistrade framför TV:n hela natten. Om inte så finns nu hela sändningen att se i efterhand. Julen är räddad! Med 20h tiomila njutning så gör det inte så mycket att vi verkar gå mot en grön jul. Du når sändningen via tiomila.se där det även finns en julkalender (om du inte fått nog av den här).

Vi ses nästa år i Skepptuna! Då ska vi väl förutom ungdomslag och herrlag även ha ett damlag?

PS. Frölunda är väldigt kaxiga och säger att de ska ha 2 herrlag med som bägge två ska slå vårt enda.