Lucka 23

Lucka 23

O-Ringen

2014 var första gången på många år som uven har ett gemensamt boende utanför oringenstaden. Detta skapade självklart en härlig gemenskap även om vissa ickeorienterande familjemedlemmar saknade vissa bekvämligheter.

Det något omoderna vandrarhemmet från sin bästa sida. Som tur var visad även vädret sin bästa sida och man kunde vara utomhus dygnet runt.


Det som gjorde mest intryck på mig var att det var en massa bilkörning. Jag (Gustav) och Johan Olson i team misär samlade ihop en sådär ~85mil på de första fyra tävlingsdagarna, vilket inte är lite för en nybliven körkortsinnehavare. Det var visserligen en del avstånd även för andra, men vi som av olika anledningar inte kunde springa tävlingsklass ville stilla våran tävlingshunger med pre-o. Jag fick för mig att kombinera med vanlig Ö7 vilket kanske inte var helt optimalt. Det blev alltså en hel del körande.

Som tur var fixade team misär en del bra placeringar. Jag kom 22 i elitklassen totalt med en 7de placering som bästa etappplacering på etapp 4, som för övrigt gick i samma område som "vanliga" etapp 3. Det konstiga var att det var på en helt annan karta ritad av en annan kartritare! Just den etappen var också europacup i pre-o och jag slog minst en världsmästare, så det var kul. Johan kom så bra som trea i A-klassen, dessutom med en etappseger på etapp 3!!

Bland de vanliga löparna i violetta gruppen (Många var på plats) var det Mattis som höll flaggan i topp genom att springa elitklass. Inte för att någon annan borde springa elitklass men ändå. Tyvärr fick han avbryta efter fyra etapper.

Uvens snabbaste?

Strand knökfull med orienterare och det första upploppet.


Många kommer nog komma ihåg Skåne 2014 för alla trevliga långbordskvällar, strandetappen och den vidunderliga utsikten från sista etappen.

Utsikt från duschen.