Lucka ?

Lucka 17

I dagens gästlucka berättar Annika Aasa om årets 10mila!

Tiomila 2015

I lucka 19 år 2014 kan man läsa om bedriften som Uven klarade av förra året, nämligen att ställa upp med lag i både herrstafetten och ungdomsstafetten på tiomila.

Min avslutningskommentar om att vi 2016 skulle ställa upp i alla tre stafetterna, ungdom, dam och herr vet jag knappt att jag trodde på själv. Men vi klarade av det och dessutom blev alla lag godkända den här gången. Grattis Uven! Frölunda som förra året trodde de skulle få ihop 2 lag som bägge två skulle slå vårt enda herrlag lyckades bara halvvägs. De fick ihop ett lag men det slog faktiskt vårt herrlag. Dock bara med 20 placeringar och knappt 20 minuter. Bättring Uven!

Tre godkända blev alltså facit trots en del missöden och problem. Väldigt många återbud i damlaget pga skador och sjukdomar. Sara fick dubblera och Anna Rönnborg hoppade in i laget dagen före. Krånglade lampa för Anton Hemlin men väldig tur att vi inte skippade att byta ut hans söndriga reservlampa före start. Den behövdes då hans ordinarie gick sönder helt. Johan Olson fick känna på hur det var att gå in i väggen på långa natten. Någon som missade att vara i tid vid växlingen. Lite panik att hinna hitta extra sportidentpinne åt Johan Grahn som redan använt sin egen på ungdomsstafetten.

Men summa summarum så var alla trötta och nöjda efter helgen. Sovtälten som inte såg speciellt inbjudande ut när de flesta av oss anlände på sent på fredag kväll var helt ok att sova i på tiomilanatten även om det var väldigt trångt. Intressant erfarenhet att sova i något som liknade grisbås. Vi var överens om att vi var lyckliga grisar.

I ungdomslaget sprang Sara Forsberg, Jannekes Snijder och Emelie Rönnborg, Alice Barrefors och Hanna Boquist, Johan Grahn.

I damlaget sprang Annika Aasa, Anna Rönnborg, Sara Forsberg, Anneli Zetterberg, Mari Kraft.

I herrlaget sprang Mattis Hallberg, Anton Hemlin, Johan Olson, Gustav Boquist, Jan Grahn, Håkan Salberg, Leif Hagman, Tobias Caple, Johan Grahn, Zdenek Rajnosek.

Två lag i tiomila 2014, tre lag 2015. Hur gör vi 2016?Start på herrstafetten. Inte helt mörkt ännu. Svårt att hinna se Mattis. Han var dock med bra på sträckan och klagade på trängseln till skillnad från startkvinnan Annika i damstafetten som vid startpunkten vände sig om och såg ca 2 löpare. Desto fler framför. (Notera särskilt Emma Klingenberg som passerar som 4a(!) i rödvit dräkt, red. anm.)

Hanna och Alice efter genomförd sträcka 3 i ungdomsstafetten. Nästa år är de för gamla för ungdomsstafetten. Dags att konkurrera om en plats i damlaget?


Lyxboende under tiomila. Det regnade bara in litegrann.


Annika leker lycklig gris och hittar till vårt tilldelade bås. Det här är det lyxigaste tältet med golv. I övriga var det gräsgolv.


Uppvärmningen i sovtältet fungerade lite bättre i år men annars fick man värme från löparen bredvid.