Lucka 21

Lucka 21

10-mila dreamteam

Idag fortsätter vi på samma tema som lucka 11 och lucka 17 ,nämligen 10-mila. Nu kommer ni få läsa om nästa år, dreamteam inför 2016.


DAMKAVLEN

Team Juniorer+1
1. 7,8km Alice Barrefors
2. 7,8km Lisa Weimann
3. 8,5km Sara Forsberg
4. 4,7km Janneke Snijder
5. 9,5km Hanna Boquist
Tantlaget
1. 7,8km Agneta Thörnkvist
2. 7,8km Laila Hansson
3. 8,5km Carin Rudolfsson
4. 4,7km Mari Kraft
5. 9,5km Annika Aasa

Det kommer bli en riktig kamp mellan de två lagen i damstafetten. Nedan presenterar vi en kvalificerad gissning över hur det kommer gå:

Första sträckan inleds av Alice och Agneta. Det blir nog en ganska jämt fight, så det beror på vem som tränar hårdast under vintern... Dock ligger nog oddsen på Alices sida, hon slog ju faktiskt Agneta på Lusseloppet för bara någon veckan sedan.

På andra sträckan tar Lisa och Laila över, det är en osäker sträcka eftersom ingen av dem har sprungit så många tävlingar på sistone. Därför måste vi väl ändå tippa på den yngre?

Därefter är det Saras och Carins tur att springa. Carin har visserligen sprungit många bra 10-mila lopp under hennes ungdom, men nu är det Sara som är ungdom och då har hon en fördel på grund av hennes unga, pigga ben. Dessutom har hon fräschare erfarenhet av 10-mila då hon faktiskt har sprungit tre 10-mila lopp de två senaste åren.

På fjärde sträckan står det mellan Janneke och Mari. Förra året hade Janneke 35 minuter och Mari 99 minuter, så mycket kan det väl ändå inte ha skiljt på banlängderna? Janneke är väl helt enkelt snabbare!

Nu kommer vi fram till den femte och sista sträckan. Det blir en familjekamp och en uppgörelse om vem som är bäst i familjen! Dottern går ju faktiskt på orienteringsgymnasium, något borde hon väl ändå ha lärt sig?

  • Nu efteråt kan man ju fråga sig, är det någon från junior- eller tantlaget som har skrivit texten?

  • Förra året behövde damlaget ta in massa reserver så bli inte ledsna om ni inte står med. Träna istället hårt och ersätt någon när den riktiga uttagningen sker i vår!
  • Några bra reserver skulle kunna vara Hanna Mattsson, Isabel Håkansson, Anneli Zetterberg, Anna Rönnborg, Hanna Weimann, Karin Axelsson och Agneta Larsson.


  • Vi skulle ju faktiskt kunna ha tre lag i damstafetten!
10MILAKAVLEN

Om vi går över till herrstafetten så presenterar vi följande lag:


IK Uven Dreamteam
1. 13,7km Niclas Ståhl
2. 13,4km Johan Olson
3. 11,9km Gustav Boquist
4. 16,6km Mattis Hallberg
5. 5,8km Anton Hemlin
6. 5,8km Jonas Hemlin
7. 5,8km Tobias Caple
8. 12,6km Zdenek Rajnosek
9. 8,8km Johan Grahn
10. 16,1km Per Rosén

Reserver behövs ju även till herrlaget och här är några som säkert gärna springer: Leif Hagman, Robert Hallberg, Johan Wettergren, Jan Grahn, Torbjörn Grahn, Håkan Salberg, Mats Dahlrot, Niklas Larsson, Ulric Björck och Mats Rönnborg.

Ser man på, gubbarna kan ju ha ett eget lag!

Herrlagets stora mål kanske inte är två lag, utan att istället slå Frölunda. 20 minuter kan väl inte vara något att ta in, det är bara 2 min bättre per person, kom igen nu!

Nu kör vi!

PS. Förhoppningsvis får vi även ett ungdomslag!