Lucka 10

Lucka 10

Uven på Strava

För orienteraren är väl Strava för många mest ett smidigt sätt att koppla ihop gpsen med Livelox. Det ska luckan inte handla om idag, men koppla gärna upp dig, det finns inget bättre än när saker sköter sig själv. I det här fallet uppladdningen till Livelox. Det är alltså bara att direkt gå in och kolla sina vägval istället för att behöva krångla runt med .gpx-filer osv.

Det finns mycket kul i Strava i sig! Dess egentliga huvudsyfte, segmenten är en väldigt bra boozt till träningen, naturliga intervaller på olika ställen där man kan jämföra sig med andra som kört samma sträcka förut. Några Uvenrelevanta segment finns, exempelvis vår intzrunda där Uvarna William Rönnborg och Hanna Boquist (jag själv) passande nog har rekorden.

Även Bunketorpsbacken som vi körde intervaller i förra tisdagen, från parkeringen upp till bänken finns som segment. Någon som vill försöka ta nytt rekord ikväll?

För er som har Strava, hoppas inte ni missat att IK Uven finns som klubb på Strava! Gå med för att få chansen att komma längst upp på leaderboarden, eller för att komma i kontakt med andra Uvar på Strava.

Sen passar vi på att tipsa om ännu en Strava-grej, Heatmap. Lite samma tema som lucka 5, men nu med alla personer i hela världen. Spåren som syns är baserade på data från två år tillbaka i tiden. Det finns mycket att se om vågar grotta ner sig lite. Till exempel syns det tydliga spår från vår tävling Uven-Rigordubbeln i våras i östra delen av bilden, En annan rolig sak är swimrunnarna som har kört över Barnsjöarna. Och skidspåren runt Lindevi. Även mindre tydliga stråk som både reflexrundan och intzrundan syns och man tittar noga.

Klicka på bilden för att upptäcka mer själv!