Lucka 19

Lucka 19

Julhälsning från Stina

Hej alla glada Uvar som läser detta, detta är Stina. Kanske vet du inte vem jag är... Inte så konstigt isåfall för även om jag varit med ett tag nu så är jag ändå en nykomling i jämförelse med andra! Jag tänkte berätta hur jag hamnade här, i IK Uven.

Det började inte så bra kan man väl säga, jag orienterade bara i skolan, med ett E som betyg. För er gamlingar där ute (😉) som inte vet vad det innebär så är det det lägsta betyget innan underkänt, det innebär alltså att jag sög på orientering. Men jag gav inte upp, jag pratade med pappa (Anders) och han föreslog att vi skulle testa Naturpasset. Efter lite googlade hittade vi en karta över Bunketorp. Jag bestämde mig för att vi skulle testa även de svåraste kontrollerna (jag som knappt visste hur en sten eller ett stup såg ut...).

Ibland gick det bra och ibland var jag så trött på det att jag började gråta. Men jag var fast besluten om att jag skulle lära mig och när jag började lära mig saker kände jag mig grym, det var ju riktigt kul ju! Då bestämde vi oss för att gå med i närmsta klubben, vilket skulle visa sig vara den bästa också 🤗. Min första träning var jag i grön grupp med pappa. Vi fortsatte uppåt genom grupperna och bara några veckor senare var jag i gul. Det blev bara roligare för varje träning då jag lärde känna fler och fler men även att jag förstod vad jag gjorde. Våren 2018 ställde jag upp i vårserien i D14k med cirka noll förhoppningar. Hur gick det? På något sätt lyckades jag kämpa mig igenom även de svåraste tillfällena och slutade högst upp på prispallen!

Jag fortsatte genom grupperna och just nu är jag i den violetta gruppen! För bara 2,5 år sedan hade jag ett E i orientering och visste inte hur ett stup såg ut. Så tack till er ibland jobbiga men bra tränare som lärt och lär mig! Och ni andra som sprider God stämning i klubben så det blir kul att komma dit!

God Jul Önskar Stina

Redaktionen vill tillägga att detta är bevis på att man kan komma långt bara med viljan att inte ge upp. Tack Stina för berättelsen och även för ditt goda humör. Du sprider mycket glädje och positiv energi runt dig till klubbkompisarna!