Lucka 6

Lucka 6

Noah Hoffman - Fantasy Cross Country

När lek blir till allvar

Många orienterare är även skidintresserade och jag tror inte jag är den enda som gärna väljer att sitta inne och titta på vinterstudion så här års. Vad är det då denna luckan ska handla om?

Jo, en hemsida där man kort sagt tippar vilka man tror åker bra i världscupen. Mikaela sammanfattade bra i vår facebookgrupp "IK Uven - medlemmar" (gå gärna med i den om ni inte redan är det). Så jag citerar från henne: "Sammanfattningsvis går det ut på att man "köper" (för imaginära pengar, allt är helt gratis) 8 damåkare och 8 herråkare inför varje helg och får de världscuppoäng som "dina" åkare kör in. Duktiga åkare är värda mer, sådana som inte åkt så mycket är billigare osv. Jag testade förra året och det gav en helt ny dimension till tävlingarna. Rekommenderar starkt att vara med."

Jag kan inget annat än att hålla med Mikaela. Vi har ofta inom familjen tippat topp 3 för skojs skull, men tävlingsmänniska som man är så är det väl alltid kul med lite siffror på det ;)

Poängen räknas ihop över hela säsongen men hittills har det ju bara varit inledningstouren så inte alls försent att hoppa på för att ha chans att komma högt upp. Jag själv missade en av dagarna förra helgen och jag ligger inte sist på listan. Man tjänar väldigt mycket poäng på att ha rätt namn i sitt team, så det gäller att vara skicklig (eller ha tur) i sitt spel. Så in och tippa, deadline för helgens tävlingar är lite oklart.. (förra veckan var det lördagmorgon kl 8:00 så tippa ikväll för att vara på den säkra sidan). Inget krav på att vara med och tippa varje helg, vill man bara vara med då och då så är det lika välkommet!

Skapa ett konto, gå med i ligan "IK Uven" och försök sedan lista ut vem som är vem i våra påhittiga och lite konstiga lagnamn... Hittills är vi 6 personer, hur många till kan vi bli? Det är helt frivilligt om man bara vill tippa för skojs skull eller ta det på blodigt allvar för att komma högst upp i klubbligan.

När du skapar ditt konto så kommer du att behöva skriva in både ett username och ett team-name. Det är ditt team-name som kommer att synas på resultatlistan. Det går även att ändra senare om du vill klura ut något skojsigt.

Klicka på bilden nedan för att komma till hemsidan.