Lucka 7

Lucka 7

Gustavs sista kontroll

Den här julkalendern är tillägnad Gustav Boquist, som inte längre finns bland oss. Eftersom det här är en orienteringskalender kommer vi att koncentrera oss på hans orienteringsgärningar och trots att Gustav gick bort enbart 23 år gammal hann han med en hel del.

Det kommer att bli några luckor som handlar om Gustav. Om du vill skriva en egen Gustavlucka får du hemskt gärna göra det.

Tisdagen den 23 april 2019 samlades ett antal Uvar i Bunketorp för att ladda upp inför tiomila med orienteringsintervaller. Gemensam start, 2-3 kontroller och återsamling på ett tydlig ställe inför nästa intervall. Vi använde fasta kontroller och Naturpass.

Naturpassets kontroll nr 40 kom att bli Gustavs sista kontroll. Ca 100 m därifrån var målet där han föll ihop och trots hjälp på plats, i ambulans och på Sahlgrenska kunde hans liv inte räddas.

Kontrollen ligger på en mycket vacker plats med utsikt över Stora Hassungaredssjön. Tänk att springa förbi en så vacker plats och utöva din favoritsport in i det sista. Ja, eller kanske fint om det hade varit minst 50 år senare.

På en vandring la en klubbkamrat ut en krans vid kontrollen och senare när inplockarna av Naturpasset var där så lade de istället för att ta in kontrollen, dit en bukett med röda rosor. Väldigt fina gester, tack.

Kan hända att vi byter ut den solblekta Naturpasskärmen mot en fast kontroll med någon Gustavinskription?


Kontroll 6 enligt kartan ovan. Vid målet föll han sedan ihop.