Lucka 12

Lucka 12

Mössor, mössor, mössor

Dags för lite knep och knåp igen för en Uvenjulkalender utan knep och knåp och klur och problem är ingen riktig Uvenjulkalender. Dessutom klämmer vi in lite nostalgi på köpet. Även det ett signum för en Uvenjulkalender.

Här är ett ”enkelt” knåp med en svår extrauppgift. Aha, lite enklare för er som varit med ett tag kanske men det går ju att leta upp en gammal uv och fråga…. Ojdå, lite svårare just i år att leta upp en gammal uv.....

Uppgiften går ut på att ordna nedanstående 4 uvenmössor efter utgivningsdatum. Bonuspoäng ges om du kan ange ungefär vilket år eller årtionde de lanserades. För att extrapoängen ska delas ut måste du ange källa för vi har nog inte själva riktigt koll på exakt när.

Den svåra extrauppgiften är att leta reda på stickmönster för mössan som är hemstickad. Mönstret gavs ut i samband med lanseringen. Här är det nog en väldig fördel om du har kontakter med någorlunda gamla Uvar.....

Ett pris lottas ut bland alla som svarar på uppgiften och åtminstone har rätt på ordningsföljden. Finare pris till den som klarar mer. Om någon bidrar med en bild på en mössa vi missat blir det hedersomnämnande och ett extra fint pris!

Svar skickas som vanligt till tomten.