Lucka 14

Lucka 14

Julhälsning från Alice och Sara

Hej hej klubben!

Idag är det vi, Alice och Sara, som står för dagens lucka. Vi skriver ifrån Lund där vi nu studerar. För er som inte vet vilka vi är, var vi aktiva i klubben när vi var mindre från ungefär 10-årsåldern fram tills dess att vi flyttade och började studera till civilingenjörer här nere i Lund. Sara är nu inne på sitt tredje år på bioteknikprogrammet och Alice sitt andra på maskinteknik. Vi båda trivs fortfarande bra med skolan och studentlivet här (fastän det inte riktigt är sig likt i dagsläget).

En uppdatering från sist är att vi numera inte bor tillsammans utan Sara har flyttat till en lägenhet på en av studentnationerna nämligen Helsingkrona nation. Där bor hon på 10:e våningen i ett lägenhetshus som kallas för Tornet. Utsikten därifrån är helt fantastisk, man kan se Turning Torso, Öresundsbron och ibland även Danmark på andra sidan sundet vid fint väder! Alice kommer också efter nyår att flytta till en egen lägenhet i östra delen av Lund, där hon får lyxen att ha en egen tvättmaskin!

Vi båda är fortfarande aktiva på varsina håll i studentlivet. Alice inom maskinsektionen där hon är med i festmästeriutskottet, som även kallas för sexmästeriet, och i normala tider innebär det att hjälpa till att anordna olika event såsom sittningar, pubar och nollningsevent. Sara är aktiv inom Helsingkrona nation som lunchförman den här terminen, som innebär att hon var tredje vecka är ansvarig att fixa lunch åt ca 70 personer (studenter som kommer på besök) tillsammans med några jobbare. Dessvärre har detta heller inte kunnat hållas under de senaste veckorna.

I och med pandemin har all undervisning övergått till distansundervisning. Det innebär att föreläsningar, tentor och övrig undervisning sker via Zoom, vilket såklart är tråkigt men nödvändigt. Det har dock funkat förvånansvärt bra och ibland kan det vara riktigt skönt att kunna sitta hemma i myskläder eller gå upp precis före en föreläsning.

Självklart saknar vi att springa omkring i skogen och gemenskapen med er, men det är väldigt kul att få följa er på avstånd via sociala medier såsom den här fantastiska julkalendern, Instagram och Facebook-gruppen!

Hoppas ni alla får en riktigt god jul och ta hand om er!

God Jul & Gott Nytt År önskar Alice och Sara! ♥