Lucka 17

Lucka 17

Hannas hemmaklassiker

Efter gästluckorna är ordinarie redaktion tillbaka och idag kommer Hanna med en tillbakablick, inte lika långt tillbaka som Tobbes utan istället från en utmaning jag gjorde i somras. Jag vet inte riktigt vad bakgrunden var till utmaningen, kände bara för att göra något "lite extra" och annorlunda och hade haft tankar tidigare under sommaren på att hitta på och genomföra någon slags egen variant på en hemmaklassiker.

Dagarna flög förbi och plötsligt insåg jag att sommaren snart var slut och att om det skulle bli gjort innan skolan satte igång så var det dags typ precis där och då. Spontant hittade jag därför på det här bara någon dag innan jag körde.

Utmaningen bestod i att åka rullskidor, springa, cykla och simma ca 1/3 av alla distanser i en riktig svensk klassiker. Cyklingen var det som helt klart blev det svarta fåret med endast ca 1/10 av ursprungsdistansen...

Sträckningen var i alla fall i stort sett ett varv runt Sandsjöbacka. Rullskidor bort till parkering Kyrkobyn-Dala (rött på kartan nedan, resterande färger ska ni nog kunna lista ut själva). Därefter en löptur på superfina småstigar slingrande fram på berghällar varvat med sträckor i den skuggiga skogen (väldigt varm dag så det behövdes). Därefter cykel resten av sträckan runt Sandsjöbacka tillbaka hem, följt av tre varv i sjön några hundra meter från vårt hus.

Mamma kom med bilen till parkeringen, tog emot rullskidor, levererade cykel samtidigt som hon var sällskap under löpturen, perfekt!Med detta fick jag ihop en full hand (= 5h träning på en dag) och en väldigt rolig träningsdag i strålande fint väder! Prickan över i:et var att jag spelade in lite filmer som jag i somras klippte ihop för skojs skull till en vlogg (äldre vuxna får googla om ni inte vet). Omedveten om att den med lite snabba förbättringar skulle bidra till en lucka. Så nu bjuder jag på denna lite pinsamma film (😄) med syfte att förhoppningsvis sprida lite glädje och inspirera andra att hitta på roliga träningsutmaningar!

(Klicka på bilden nedan för att starta filmen)