Lucka 22

Lucka 22

Dags att utse de lyckliga vinnarna

KIF-stafetten har uppstått!

Nu hinner vi inte med fler knep i årets julkalender så dags att utse de lyckliga vinnarna. Vi avslöjar även lösningar så har du inte hunnit med att lösa knepen ännu men har tänkt att göra det (t.ex. på de stundande ledigheterna) så rekommenderas att avvakta med läsning av den här luckan.

Orienteringssudoku, lucka 2

Trots att vi inte angav att ni skulle skicka in så fick vi ändå några svar. Kul!


Orienteringsrebusar, lucka 9

Huvudtemat var givetvis orientering och rebusen i mitten (den enda av rebusarna som inte är konstruerad av redaktionen/Annika) tror jag kanske en del har sett tidigare. Finurlig tycker jag, OR i en T ring. Liknande konstruktion använde jag i en del andra rebusar. Jag tycker dock att det är lika rätt att en bokstav i en annan att uttalas "bokstaven inuti" I "den omslutande bokstaven" som I "den omslutande bokstaven" " bokstaven inuti".

En del av er tänkte inte så långt utan skrev KIF-stafetten. Eller finns det en sådan? Något för oss att ordna när det blir tillåtet med stafetter igen. Orienteringsstafetter var för övrigt det andra temat. Tiomila är ju så kul så den stafetten fick äran att vara med två gånger.

Lösningarna som helhet är från väster till höger: Kontroll, Vintercupen, Tiomila, Minitjoget, Orientering, 25Manna, Oringen, Tiomila, IFK-stafetten.

De lyckliga vinnarna heter Marie+Erland och Claes. Stina+Anders och Mikaela är lite nyare i klubben. Var det därför de ville instifta en ny stafett?


Ordna mössor, lucka 12

Ordningen på mössorna klarade nästan alla som skickade in svar och Mats hade angett några bekräftade årtal (praktiskt att ha en fru som varit ansvarig för mössbeställning förr i tiden). Stickmönstret visade sig vara extra eftertraktat och gav upphov till en intensiv debatt på vår interna facebook. Först publicerades upphovskvinnan Gunnel och slutligen publicerades även ett mönster. Inte dåligt att mönstret har överlevt så länge! Hedersomnämnande till Anna Ekbom Olson som för övrigt har lovat att bidraga med mönstret i bättre format än på facebook. Problem med hennes scanner i halvtid gör att enbart sida 1 publiceras här men den som väntar på något gott (får nog sida 2 i annan kanal).


Ordningen på mössorna är: hemstickad mössa, maskinstickad mössa, svart mössa och mössa med modernt klubbmärke.

Vinnarna med rätt ordning är: Mats och Claes. Även Mikaela skickade in och hade nästan rätt men det är förlåtet att en såpass ny medlem och uppvägs med råge eftersom hon tänker försöka sticka mössan. Vi ser fram emot att se den pryda ditt huvud!


Gästknep med extra uppgift, lucka 15

Det här var ett kul men klurigt knep som jag (Annika) i redaktionen fick hålla på med ett litet tag. Hanna skyller på att redan ha läst inskickat facit och gav det inte ett allvarligt försök själv, men nog så kul! Nåväl, till slut trillade lösningen ut. Det var Norrmannen som drack vatten och Japanen som ägde en Zebra. Rätt svar har även skickats in av redaktionens syster och moster. Säkerligen angreps problemet lite olika. Här är ett angreppssätt:

Av mostersystern kom även ett förslag till att göra om knepet till ett orienteringsknep:

Byt ut den onyttiga rökningen till vad orienterarna helst äter när de är tillbaka på TC efter duschen: korv med bröd, hamburgare, ostmacka, medhavd matlåda eller kanelbullar. Vad återställer de vätskebalansen med? Svindyr vitamindryck, hemgjord saft, kaffe, te eller varm choklad. Vilket djur har de stött på i skogen? Älg, rådjur, räv, skvader eller vildsvin. Husen är klubbtält och personerna är mer eller mindre kända orienterare.

I förslaget syns tydligt att det var ett tag sedan systermostern orienterade. Det heter inte TC längre utan ARENA! Nästan nostalgivarning på det. Annars ett mycket bra förslag. Redaktionen tackar! Kanske kan vi ta med det nästa år när alla glömt årets knep.

Pristagare för alla knep får små pris vid lämpliga Coronasäkra tillfällen!