Lucka 14

Lucka 14

Veckans träningsutmaning

RörlighetI lucka 6 utmanade vi er julkalenderläsare att träna balans två minuter varje dag och gav er ett tips om att göra det i samband med tandborstningen för då skulle träningen inte ta någon extra tid. Svårt att skylla på att inte ha tid då.

Vi tror gott om alla och gissar att ni klarat detta galant så här kommer en ny utmaning.

Den här gången hoppar vi över all text om varför det är bra att träna rörlighet och ger inte heller några direkta tips om exakt vad du ska träna utan går direkt på utmaningen som består av att totalt träna rörlighet 30 minuter på 6 dagar, dvs 5 minuter i snitt per dag. Upplägget bestämmer du själv, en halvtimme imorgon och du är klar eller 2 dagar med 15 minuter eller 3 dagar med 10 minuter. Ja, alla klarar kanske den här enkla matematiken. Men hur är det med att få det gjort? Här ska ni faktiskt få ett tips. Glöm det där med att ni ska vara motiverad. Bestäm bara NÄR ni ska träna rörlighet och GÖR DET!

Ok, ett litet tips om vad du ska träna. Googla på "rörlighet löpare" så dyker det upp mängder med tips, länkar, bilder, youtubefilmer mm.

Och ändå, lite motivation är det väl att genom att träna lite rörlighet så kommer du att kunna utveckla större kraft och springa fortare och dessutom med mindre risk att bli skadad. Det är för din egen skull.