Lucka 20

Lucka 20

Veckans träningsutmaning

TomtestyrkaBåde balansträningen som presenterades i lucka 6 och rörlighetsträningen som presenterades i lucka 14 har säkert gått galant så här kommer den sista träningsutmaningen i årets julkalender och det är att träna styrka ikapp med jultomten.

Att vara stark är nyttigt för mycket. Du orkar springa fortare och minskar skaderisken. Varför ska du vänta på nästa skada och få ett rehabprogram som oftast består till stor del av styrketräning när du istället kan prehaba med styrketräning och slippa bli skadad?

Utmaningen består av att börja träna någon form av styrka två gånger i veckan. Varför inte vara med på fredagsfysen i Sinntorpskolan på fredagar så har du en gång färdigplanerad och behöver bara få in ett pass till? Vi gör nu visserligen ett juluppehåll med fredagsfysen till den 14 januari så tills dess får du träna på egen hand. Men vi sa inget om längden på styrkepassen så tills fredagsfysen kommer igång så kan det räcka med ett litet enkelt styrkepass hemma med 10 armhävningar, 10 situps och 10 upphopp. Sedan ökar du när du vill!Ser fram emot att träffa alla träningssugna Uvar på fredagsfysen under våren!