Lucka 23

Lucka 23

Vill du bli godkänd på ett orienteringslopp?

Ha med dig Sportidentpinne!

Ja, det räcker ju med en förstås.

I lucka 9 frågade vi våra läsare vad de tycker är viktigast att ta med sig under ett orienteringslopp. Vi fick in 15 svar och hittar lite intressanta val. Alla väljer t.ex. inte att garanterat få ta med sig en sportidentpinne! Utan en sådan kan du inte bli godkänd så den känns ju rätt viktig. Nåväl, troligen hade startpersonalen på vanliga tävlingar släppt iväg dig så att du åtminstone fått ett fint träningspass men helt säkert är det ju inte. De kontrollerar ju om din pinne är tömd. Utan pinne, ingen tömd pinne?

Det är fler som vill ha pinne med sig på sprint än på långdistans. Viktigare att bli godkänd då? Eller är kompassen som många valt som det viktigaste på långdistans så viktigt att utan den tror de att de ändå inte tar sig runt?

Att flera väljer bort kompass på sprint men ingen väljer bort kompass på långdistans känns väl rätt så rimligt. Hur mycket tittar på du kompassen under en sprint? Du kollar kanske var norr är före start för att mildra nervositeten?

Att få väljer bort definitionsfodral på sprinten men rätt många på långdistansen känns också rimligt. Mycket fler kontroller som sitter tätare på sprint. Visst hinner man kolla på kartan under en långdistans?

Det finns säkert fler intressanta iakttagelser från svaren och de överlåter vi till våra läsare. Här kommer diagram för svaren!

Glömde du att ange svar själv så är det fortfarande ok att göra det i lucka 9.