Lucka 18

Lucka 18

Bunketorpspostens comeback

Alla som följer IK Uven medlemmar på facebook har sett Clas agera reporter för vår tids Bunketorpspost. En del har kanske trott att namnet Bunketorpsposten är Clas påhitt, men nej, Bunketorpsposten har funnits på "riktigt" om man nu tycker att tidningar är mer riktiga när de är på papper. Det är t.o.m. så att en av julkalenderredaktionens medlemmar var redaktör för pappersversionen i några olika konstellationer, bl.a. under en period ihop med Clas lillasyster Pia som även hon är medlem nu.

Letar vi i gömmorna (läs bokhyllor hemma hos någon som samlar på för mycket) så hittar vi en Bunketorpspost från 1990. Det är nummer 72 vilket är sedan Bunketorpsposten började ges ut flera år tidigare. Har någon form av minne av att vi gav ut den två ggr om året när jag började vara med i redaktionen för att sedan gå ner till ett nummer och sedan las den ned när digitaliseringen tagit fart. Ersättningen blev någon form av nyhetsmail men namnet Bunketorpsposten användes inte då.År 1990 var Uven med och arrangerade O-ringen varav en etapp gick på ängarna nedanför Bunketorp och det här numret handlar mycket om det. Vi väljer dock att plocka ut några orienteringsrebusar som fanns med i samma nummer. Ett tips är att rebusarna konstruerades 1990 vilket kan ha betydelse för några av dem. Om ni som inte var födda eller var för unga då har svårt att förstå någon del så bli inte ledsna för det. De går nog att lösa iallafall. Vill ni se större bilder så klicka på dem.
Vill ni skicka in lösningar så tar Tomtemor gärna emot och lovar hedersomnämnande i kommande lucka för rätta svar.

Avslutningsvis tackar vi Clas för att han för traditionen vidare med den digitala versionen av Bunketorpsposten. Vi ser fram emot trevliga rapporter även under 2023!