Lucka 21

Lucka 21

Lösningar till årets knep&knåpI år har julkalendern bjudit på fyra knep av lite olika karaktär. Vis av att det är lite farligt att utlova priser som av praktiska skäl förr om åren ibland frusit inne utlovade vi enbart pris för orienteringsanagrammen och angav dessutom tidpunkt. Trots det behövdes påminnelse men visst fick Hanna Liljeblad ta emot ett litet pris på 25-mannafirandet. Så lita inte alltid på julkalenderredaktionen :-).

Hedersomnämnande klarar vi hoppas jag. Tyvärr kan det nog hända att någon lösning fastnat i mailkorgen när lösningarna nu skall summeras. Har du inte hunnit lösa knepen men har för avsikt att göra det är det läge att sluta läsa nu och öppna luckan igen senare.

Hitta orienterare i gymnasieklass, lucka 1.

De väldigt aktiva är Annika Aasa och Leif Hagman. Orienterare i Herkules: Stefan Hammar. F.d. orienterare i Uven: Mats Magnusson, Helena Lindqvist (numera Börjesson). Äkta Hälft: Annica Jansson (numera Hagman, alltså gift med Leif). Medlem i Rigor: Susanne Swensson (numera Bäckström).

Vi överlåter dock att hitta ansikten till dessa personer till de intresserade eller fråga Annika eller Leif. Några kom med lösningsförslag även om ingen (vilket kanske var väntat eftersom vissa namn var lite väl svåra att komma på. Bäst var Inga Gustavsson som klarade 3 namn (Mats, Leif och Annika). Ingrid Johansson klarade av att hitta Leif vilket är nog så bra av någon som hade väldigt långt kvar till medlemsskap när fotot togs.

Orienteringsanagram, lucka 7.

Rätta svar är: MEDELDISTANS, LÅNGDISTANS, SURDRAG, KLUBBFLAGGA, PLASTFODRAL, STEN, PANNLAMPA, SANKMARK, TUMKOMPASS, SPORTIDENTPINNE, ORIENTERING, GRÖNOMRÅDE, TIOMILASTAFETTEN, BUNKETORP.

Vi överlåter åt läsaren att para ihop dessa med anagrammen. Det borde inte vara så svårt.

Alla som skickade in hade klarat alla ord. Bra jobbat! Först inskickad lösning stod familjen Liljeblad/Andersson för. Kul att höra att de löst det tillsammans och att den ickeorienterande medlemmen i familjen var bäst att komma på ord. Dock var det inte alltid självklart om lösningen var rätt. "Finns det något som heter medeldistans?". Övriga anagramlösare är: Marie Berg, Anders Dahlén, Susanne Larsson, Eric Bäckström/Lena Cardfeld, Sara Aasa

Orienteringskorsord, lucka 11.

Lösningen på korsordet:

Efter lite om och men lyckades Eric och Lena få till det. En fråga var väl om inte BEN behövs lika mycket som LED till långa natten. Men det får ni ta med Anders som konstruerat korsordet.

Orienteringsrebusar från 1990, lucka 18.

Här fick ju faktiskt redaktionen lösa rebusarna själva eftersom det inte fanns någon lösning i den gamla tidningen. Vi är dock säkra på att lösningarna är: Stenmursslutet, Bunketorp, Dikesförgreningen, Stigkorsningen. Samtidigt kanske det är på sin plats att erkänna att det fanns en femte rebus som vi inte hittade någon lösning till. Men nu har vi ett år på oss och så kommer den med 2023 :-).

Rätt lösningar skickades in av: Susanne Larsson, Sara Aasa, Marie Berg, Anders Dahlén, Anneli Karlsmo, Hanna Liljeblad (med fam).Nu blir det troligen inga fler knep i årets julkalender. Vi hoppas ni uppskattat de som funnits oavsett om ni skickat in eller inte.