Lucka 24

Lucka 24

Orienteringsjulklappsakuten

Julafton idag och du inser plötsligt att du inte har en julklapp åt någon som verkligen gillar orientering och som du planerat att köpa en riktigt passande orienteringsjulklapp till. Du har väntat på att julkalendern ska komma med något tips och har missat att det gavs massa tips i lucka 15, 2014, alltså det första året då Uvens julkalender publicerades och en av årets redaktörer enbart var gästskribent. Nu är det lite sent att få tag i dessa så för att rädda julfriden kommer här ytterligare ett tips som faktiskt kan införskaffas utan att du behöver lämna hemmet.

Julklappen vi tänker på är en personlig prenumeration på Livelox. I gårdagens lucka presenterades lite udda lopp och sträckor hämtade från Livelox. Att springa så krokigt är inget vi rekommenderar och att använda Livelox aktivt i din analys av egna och andras lopp kan säkerligen höja din orienteringsförmåga. Livelox är gratis i sin standardversion men om man vill ha funktionen att kunna se flera personers vägval samtidigt eller kunna spela upp flera löpare samtidigt så behöver du en prenumeration. Gillar man Livelox går det ju även att köpa en prenumeration enbart för att sponsra vidareutvecklingen av analysvektyget.Eftersom en liten lapp med besked om en gåva av en digital prenumeration kan kännas lite torftligt rekommenderar vi starkt att du hottar upp den digitala julklappen med ett julklappsrim. Då tiden är knapp bidrar julkalenderredaktionen även med detta rim. Håll till godo!

När du loppet ska analysera
vill du gärna se flera
Nu ska det fungera
och du kan briljera

Om du inte gillar detta rim eller redan har andra orienteringsjulklappar som inte har fått rim ännu rekommenderar vi att du tittar i lucka 21, 2019, lucka 24, 2020 och lucka 24, 2021 för fler tips.

Med detta julklappstips och rim tackar vi för i år och hoppas alla får en riktigt fin jul och nyår och kommer taggade till vårens träningar.

God Jul och Gott Nytt Uvenår 2023
önskar
Hanna och Annika med gästskribenter