Lucka 10

Lucka 10

Visst är det kul med tiomila!

Visst var det inspirerande med nattorienteringfilmen i fredags? När nattorientering kommer på tal så kommer lätt tiomila på tal också. Det sägs att tiomilas nattsträckor driver att många springer nattorientering. Förhoppningsvis blir det fler nattorienterande damer nu när damstafetten på tiomila för första gången innehåller nattsträckor?

Nåväl, om du inte blev tillräckligt inspirerad av fredagens film (det finns ju en del dagsträckor på tiomila också) så kommer här några ytterligare inspirationstips. Det är ju söndag och därmed ett bra tillfälle att slappna av lite i soffan med trevlig läsning. Visst vill du sedan igen eller för första gången uppleva tiomilas njutning?

Lucka 19, 2014 --- Lucka 11, 2015 --- Lucka 17, 2015 --- Lucka 21, 2015 --- Lucka 20, 2019

När du nu har blivit inspirerad så vill du förstås veta lite mer. År 2024 års tiomila går i Nynäshamn 4-5 maj, på samma plats som tiomila gick 2018. Detta är lite speciellt för julkalenderns redaktion eftersom det blev Gustavs sista tiomila. Då sprang han långa natten, hans favoritsträcka på tiomila. Hans dröm om att få springa långa natten i stor klunga kanske kan gå i uppfyllelse för någon annan Uv 2024 eftersom det nu är ett annat upplägg på herrstafetten.

Mer information om tiomila både i allmänhet och om tiomila 2024 finns här. Du intresseanmäler dig väl direkt ? Vi hoppas på ett lag i vardera klass: ungdom, dam, herr.