Lucka 21

Lucka 21

IK Uvens skidläger i Sjusjøen

4-8 januari 2023



Att redaktionen för julkalendern gillar skidåkning kanske inte är en nyhet. Varför inte ordna ett skidläger för Uvarna? Vi gick ut med att Sjusjøen i Norge var ett skidparadis på relativt kort avstånd från Göteborg med huuur mycket spår som helst. Det skulle gå att åka i timmar i underbara omgivningar. Vet inte om vi mumlade något om att solen alltid skiner där också...

Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss. Strapatserna avlöste varandra. Långa och jobbiga bilresor upp pga av ngn form av snöstorm och fastkörda lastbilar i Oslo. Det ena snöfallet efter det andra avlöste varandra. Lite dimma på det och igenblåsta spår. Solen lös med sin frånvaro.

Men var Uvarna ledsna för det och satt inne och surade i hytten? Nej då. Ut och åka var det som gällde även om turerna kanske ibland blev lite kortare. Sedan trevlig samvaro i vår stora hytte för 20 personer.




För att höja humöret ytterligare bestämde vi oss för en våffeltur till Hannas gamla jobb, Rustad Hotel & Fjelstue, ca 9 km från vår hytte. Snön yrde men vi kämpade på. Karianne på Rustad skickade sms och frågade om vi verkligen skulle komma i det här vädret och väl på plats nämnde hon något i stil med att norrmännen satt inne i sina hytter vid sånt här väder...

Väl framme var det i alla fall underbart att värma oss vid brasan och äta nygräddade våfflor med sylt och Rømme, varm choklad samt kaffe.




Riktigt trevligt med Uvenskidläger. Det får vi göra om!

Vill ni få lite mer vinterfeeling än bara bilderna i denna lucka, så har vi länkat en film från lägret på Uvens Instagram. Kolla in den här!