Lucka 22

Lucka 22

Filmfredag!

Fram med popcornen, släck ner ljuset och dröm er bort till det som jag (Hanna) personligen tycker är vår bästa och fräckaste orienteringsfilm. Visst kan man inte annat än bli inspirerad att ge sig ut i skogen?

Klicka här för att komma till filmen



Nedan kommer en liten berättelse om kompassen som visas upp i slutet av filmen. Det var nämligen så att Gustav inte kunde hitta sin kompass när vi kom hem från filminspelningen. Han trodde länge att han bara lagt ifrån sig den i skogen någonstans under tiden vi filmade men under klippningen kunde vi av något filmklipp konstatera att han hade på sig den i sista klippet precis på parkeringen.

Undran låg kvar om han glömt den vid bilen eller om den låg någonstans i väskan ändå... Tyvärr kunde väskalternativet ändå strykas ganska snabbt efter några fler noggranna genomsökningar. Eftersom filmen spelades in en bit bort, i Guddehjälm så åkte vi inte tillbaka och letade direkt.

Av en liten slump så var jag däremot ca en månad senare på precis samma ställe som filmen spelades in för att springa en träning med OL-gymnasiet. Vi parkerade på samma parkering och för skoj skull kollade jag runt lite på stolpar runt parkeringen om det mot förmodan skulle ha varit något som hittat en kompass och låtit den ligga kvar.

Till min stora förvåning och chock så hittade jag den faktiskt! Tyvärr inte i ett levande tillstånd utan som kompass-rester nedtryckta i grusparkeringen. Troligen hade han alltså tappat kompasssen bakom bilen och att vi alternativt någon annan har kört över den. Sen har den legat nedtryckt tills jag kunde plocka upp resterna och återge den till Gustav.

Trots allt lite roligt att få ett svar på mysteriet 😁