Lucka 24X

Lucka 24

God Jul 2023

Julpyssel

Delar av redaktionen har jylpysslat och fått ihop två st julgrupper. Men se, det har insmugit sig något litet ovanligt pynt i julgrupperna. Ovanligt snyggt tycker redaktionen som förstås gillar orientering och vill ha lite orienteringstouch mellan alla tomtar...

Julkalendern brukar bjuda på lite knep&knåp och så också 2023. Vi hade orienteringsanagram i lucka 9 som löstes förträffligt av Susanne Larsson, Marie Berg, Hanna Liljeblad och Leif Hagman. Grattis till er! Eftersom vi tar för givet att alla andra tänker ägna julen åt anagrammen avslöjar vi inte facit här men eftersom 4 inskickade svar ändå är aningen få, ger vi ett tips som kan hjälpa. Anagrammen är orienteringsklubbarna i Göteborgs distrikt.

Ett annat knep fanns i lucka 18. Inte så många inskickade svar där, närmare bestämt 0 st och ett tips är på sin höjd. Leta efter karttecken vågrätt och lodrätt, både åt rätt håll och baklänges men inget diagonalt.

Som avslutning har vi ett ytterligare litet knep eller åtminstone något du kan gissa på. Skärmarna i julgrupperna ovan har inte det vita och orangea åt samma håll. Vilket är det korrekta? Eller finns det inget korrekt utan det varierar från skärm till skärm?

Med detta lilla avslutningspyssel önskar vi alla läsare en

God Jul och ett Gott Nytt Orienteringsår


Hanna och Annika